India sitt svar på Banksy Februar 18, 2015 20:09

Vi har snakket med en av 2019´s favorittkunstner, Guesswho. Den indiske artistens kunst har blitt sammenlignet med britiske Banksy sin stil, og har den siste tiden blitt intervjuet av mange store internasjonale medier som BBC. GuessWho er kjent for å lage samfunnskritisk kunst hvor vestlige ikoner blandes med lokale symboler. GuessWho ønsker å forbli anonym fordi fokuset bør være på kunsten, ikke kunstneren.

 Hvilke kunstnere inspirerer deg?

-Jeg har stor respekt for alle artister som har valgt street art som sitt foretrukne medium. Artister som Fauxreel, 1zwo3 og Mobstr er noen av artistene som inspirerer og påvirker mine tanker.

 Hvilke hendelse husker du best som et resultat av kunsten din?

- Mine venner og kolleger har ingen anelse om hva jeg gjør, og det var ganske kult når de ba meg om å sjekke ut verk av en ny street artist med navn «Guesswho».

 Hva er den beste rådet du har fått?

- Det kom fra en veldig god venn som oppmuntret meg til å plukke opp Street art som et medium. Han advarte meg mot å la kritikk og ros gå til hodet på meg ettersom de 15 minuttene med berømmelse vanligvis brenner ut raskere enn vi tror. Han advarte meg også om faren ved å bygge opp en fangruppe ettersom de kan bli en stor intellektuell byrde, og noe som også kan dra deg ned.

 Hva er ditt favorittverk?

- Det er vanskelig å velge ett verk. Selv om verkene varierer veldig så har alle verkene sin egen relevans og følelse knyttet til det.

Hvorfor ønsker du å være anonym?

- Fokuset bør være på kunsten, ikke kunstneren. Det er en sjarm i å være anonym, det er en posisjon som kunstneren tar for å bare lage kunst og stå utenfor og se publikum nyte det. Det å være anonym hjelper også publikum til å være fri for fordommer som knytter seg til om identiteten til artisten, f.eks kjønn, religion og alder. Det å være anonym gjør også at man kan håndtere mer følsomme og politiske temaer.

Hvordan kjenner vi deg igjen på gaten?

- Den beste måten å identifisere en kunstner på er å se etter fargerester i neglene hans/hennes. Siden jeg ikke bruker spraymaling, vil ikke neglene mine ha malingsrester..

"As long as there are advertising billboards, there will be graffiti too. Even though there could be a difference in opinion about which is legal and which is not, there should not be no contest as to which is more true"